На 18 юни 2019 г. в Американския колеж в София бяха отличени 62 младежи, постигнали ниво Бронз в Международна награда на херцога на Единбург – България. Те им бяха връчени от символичните домакини на събитието д-р Ричард Юинг, президент на колежа у нас и от изп. директор на Международна награда на херцога на Единбург – България Любомира Велчева.

Церемонията премина блестящо и при огромен интерес в препълнената  аудиторията „Уитакър“ на Американския колеж в София.

Сред 62-мата наградени бяха и 7-те усмихнати, мотивирани и готови за нови подвизи, младежи на Сдружение „Ти Водиш“.

Иван Кукушев, Мария-Николина Дюрова, Милен Русев, Северина Темелкова, Симона Владимирова, Христина Николова, Мариела Иванова накараха своите лидери и ментори в Наградата – Диляна Калугерова, Ирена Чолакова и Иван Димитров, да се почувстват особено щастливи да видят своите участници гордо стискали бронзова значка и сертификат.

В началото на събитието д-р Ричард Юинг поздрави всички в залата, като сподели важността на тяхното постижение и шеговито вметна, че дори леко им завижда.

„Често казваме на своите участници – „Ти си НАГРАДАТА“ и това е самата  истина“, каза Любомира Велчева, изп. директор на Международна награда на херцога на Единбург – България. Тя подчерта, че основна роля за това имат родителите и лидерите на децата, които им помагат и насочват през целия процес.

По време на събитието слово пред събралите се изнесе Ирена, която е координатор на Сдружение „Ти Водиш“ за Международна награда на херцога на Единбург – България. „Вярвам, че за всички нас Наградата дава хубавите спомени, хубавите моменти. Радвам се, че се присъединих към прекрасната общност на Наградата и, че всички ние сме причината за създаване на положителни емоции на хората около нас“, сподели развълнувано тя.

Пожелаваме на седмината ни участници да продължат да се развиват и очакваме гордо да защитят ниво Сребро, а защо не един ден и Злато.