Сдружение „Ти Водиш“ проведе първото си Приключенско пътуване (ПП) за ниво „Бронз“ към „Международната награда на херцога на Единбург – България”. В периода 23-24 юни, в местността „Добра вода“ в област Пазарджик – Иван, Мария-Николина, Мариела и Христина изпълниха своето ПП.

Това бе последното предизвикателство пред тях, с което приключиха своето първо ниво в Наградата и успешно завършиха всички направления – за умения, физическа активност, доброволчество и ПП. В продължение на повече от шест месеца младежите показаха старание, постоянство и желание да развиват себе си, което е и основна цел на Наградата.

Разпространена в над 150 държави по света, тя е смятана за престиж от много университети в Европа, търсена при кандидатстване за нова работа,а вече се развива и у нас.

 

Преживяването

Преди да се срещнат с президента – Иван, Мария-Николина, Мариела и Христина, трябваше първо да пренощуват на открито, сред природата. Това се случи в непосредствена близост до хижа „Добра вода“, където успяха, след 6 часов преход, да достигнат до избраната крайна точка и да опънат своя временен лагер.

С шеги и закачки преминаха следващите няколко часа, в които нашите приключенци запалиха огън, приготвиха си храна и дори намериха време да поиграят на няколко игри.

На сутринта, събрали се около огъня, те изготвиха план и за своето връщане до Пазарджик. Важна задача на тяхното ПП беше да изучат и историческите артефакти в местността. Оборудвани с фотоапарати и исторически данни, те обиколиха местността и сами успяха да открият скритите в гората разкопки и старинен храм.

Леко изморени, но щастливи от цялото приключение, четиримата успешно се завърнаха в Пазарджик и вече подготвят своето участие на ниво „Сребро“.

Екипът зад ПП

Диляна, Иван и Емил бяха отговорниците от страна на Сдружение „Ти Водиш“ всичко да премине гладко. Всеки член от екипа имаше своята отговорна функция – като суперзайзор, лидер и оценител. Техният труд и старание спомогнаха ПП да върви по вода.

В рамките на изминалия месец екипът организира, проследи и изпълни всичко необходимо, за да може Иван, Мария-Николина, Мариела и Христина да изживеят едно наистина незабравимо Приключенско пътуване.

Изморени, но щастливи след края на своето първо ПП

Екипът на „Ти Водиш“ продължава да работи активно дори след края на същинската част на ПП

 

 

 

След края на своето Приключенско пътуване – Иван, Мария-Николина, Мариела и Христина успяха да намерят сили да поговорят за изживяването и пред камерата на Телемедиa TV.

Благодарим много на екипа на медията за проявения интерес.

Източник на видеото: telemedia.bg
Целият запис можете да намерите тук: http://telemedia.bg/bg/regioni/mladeji-s-posledno-pytuvane-kym-nagradata-na-hercoga-na-edinburg