Ето, че мина поредното събитие на Сдружение „Ти Водиш“. Този път екипът ни реши да разчупи стереотипите за скучни и еднообразни срещи, затворени между четири стени и изнесе офиса си сред природата.

Нашият Community пикник се състоя в топлия неделен ден в Южния парк. Перфектната формула за много усмивки и добро настроение беше топлото време, вкусните лакомства и студената крафт бира.

Денят започна с представяне на екипа на Сдружението по един разчупен и доста забавен начин. Всеки от нас каза по няколко думи за себе си, а усмихнатата Диляна Калугерова подканваше всеки новодошъл да се настани удобно на някое от одеялата в градинката.

Интересът на присъстващите на пикника веднага беше грабнат и от презентацията на председателят ни Блажка Димитрова, която разказа какво е Community organizing (Организирана на общности).

Докато нашите гости похапваха вкусни солени и сладки мъфини и други вкусотии, Ирена Чолакова представи и визията ни за решаване на проблеми, чрез организиране на общности.

Екипът на „Ти Водиш“ беше включил в програмата на пикника и интересна и доста иновативна лекция за участието ни в Международната награда на херцога на Единбург – България. Диляна и Иван Димитров дадоха възможност на всички, които бяха част от нашето събитие да се включат в презентацията като отговарят на въпроси, свързани с представената им тема. За позналите верните отговори от викторината естествено имаше награди.

Естествено един пикник не може да мине без освежаващи течности, които да помогнат за разхлаждането от топлите неделни лъчи. За целта Емил Христов беше приготвил специално за събитието няколко вида крафт бира. Докато всеки един от нашите гости пробваше от бирата, Емо разказа за общото между организирането на общности и как моделът му е помогнал да започне да произвежда собствена бира.

Неделята продължи с много игри, разговори, смях и закачки.