“Ти водиш” проведе второто си голямо обучение на тема “общностно организиране” в Пазарджик

След огромният успех на Академия за лидери 2016, сдружение “Ти водиш” спечели финансиране за поредното си обучение по темата.

Събитието се случи на 22-23 април 2017 г. 12 участници на възраст между 17-24 години и 3 обучители се събраха в село Дебръщица. По време на двудневното обучение младежите се запознаваха с модела за общностно организиране и планираха кампании за съживяване на читалището в селото. Горди сме, че един от обучителите бе младеж, преминал лятната ни академия, който демонстрира задълбочено разбиране на модела и желание да го разпространява и най-вече активно използва модела за общностно организиране през последната година.

Първият ден от обучението без концентриран върху принципите, основите и ценностите на общностното организиране. Подробно разгледан бе и самият модел. В края на първия ден, младежите бяха разделени по групи и планираха малки кампании, с които да съживят читалищата в региона.

Вторият ден бе закрит с литературно четене в Художествената Галерия в гр. Пазарджик. На четенето присъстваха граждани на град Пазарджик и село Дебръщица, общински съветници, много млади хора. По време на четенето освен, че бяха прочетени откъси от любими български книги, бяха представени и предложенията за кампании за съживяване на читалищата.

Очакваме да видим и първите резултати от тези кампании. Пожелаваме успех на нашите младежи!


Първият проект на „Ти водиш“ вече е факт!

От 21-ви до 24-ти май проведохме „Академия за лидери“.
Открихме младежи, които:

 • са ентусиасти;
 • имат способността и нагласата да работят с други хора за постигане на цели;
 • са с отворено съзнание и оценяват всяка възможност да учат;
 • искат да постигат положителна промяна и да оставят следа след себе си;
 • искат да останат в България;
 • са ученици в 9-ти, 10-ти или 11-ти клас.

Кои сме ние?

 • Първата организация, която издига темата за „организирането на общности“ на ново ниво;
 • Нашата програма се основава на последните новости в сферата на „организирането на общности“, в която са въвлечени американски ментори и български младежи, преминали интензивно обучение по темата в САЩ и в България;
 • Нашата мисия е да събираме млади хора, които да използват силата, която имат, за да постигат дългосрочна промяна.

Целта на програмата е:

 • Да открие младите хора, които искат да постигат промяна в България;
 • Да подкрепи тези млади хора и да развие тяхната увереност, нагласа и умения, че могат да се борят с проблемите, които ни заобикалят;
 • Да изгради една общност с обща мисия, визия и цели.
 • Да позволи на младите да работят върху решаването на истински проблеми и предизвикателства;

Ние вярваме, че:

Нашето време е сега, днес!

Ние носим отговорност към света. Светът се нуждае от млади, мотивирани, искрени хора, които искат да подобряват средата, в която живеят. Имаме нужда от младите повече отколкото от политици и дипломати. Младите хора гледат напред, те са иновативни, създават, решават проблеми, поемат рискове, правят така, че нещата да се случват и движат човешката раса напред. Нация или общност с млади хора е по-доброто място да работим, обичаме, съществуваме!

Повече за проведения проект: Академия за лидери